Kategori:

Har du mange smålån?

Hvis du har mange smålån som du betaler ned på blir det fort dyrt i lengden. Det spiller liten rolle hvor de kommer fra, om det er kredittkortgjeld, små betalingsutsettelser i butikker, nedbetalingsavtaler fra møbelkjøp, overtrekkelse på lønnskonto eller andre kjøp av varer eller tjenester. Det er veldig fort gjort å skaffe seg noen ekstra små lån i Norge i dag, men det blir raskt en dyr opplevelse.

Mange smålån skaper dyre renter og gebyrer


Kanskje det viktigste av alt når det gjelder små lån, er at man alltid bør kvitte seg med den dyreste gjelden først. Har du for eksempel et lite lån hvor renten er på over 30 %, bør du sette alle krefter inn på å få nedbetalt dette så raskt som mulig. Har du flere slike dyre lån bør du så absolutt forsøke å få refinansiert disse til ett enkelt større lån med en lavere rente. Ikke nok med at renteutgiftene minsker, men termingebyrene forsvinner også.

Finn en billigere refinansiering, klikk her

Med tre eller fire mindre lån hvor termingebyrene alene utgjør nærmere 200 kroner i måneden, kan man faktisk kutte ned disse gebyrene med opp til 150 kroner hver måned bare ved å gjennomføre en refinansiering. Slik sparer man nesten 2.000 kroner på et år bare i gebyrer. Klarer man samtidig å senke rentekostnadene med noen prosenter, kommer man fort opp i ganske betydelige summer i innsparing.

For de som betaler på flere kredittkort eller mindre forbrukslån, finnes det i dag gode alternativer som kalles for ryddelån eller refinansieringslån. Her kan også bankene være behjelpelige med å betale ut gjeld til kreditorene, slik at man i ettertid bare har en bank å forholde seg til. Fordelene er gjerne lavere renter, mindre gebyrer og bare en regning å huske på hver måned.

Annonse