Kategori:

Lønnsomt med kredittkortgjeld?

Gjeld fra kredittkortbruk er noe av den dyreste formen for gjeld som finnes, og denne er så lite lønnsom som den kan få blitt. Det hjelper ganske lite at man får rentefradrag på skatten av de rentene man betaler, når det ofte er snakk om renter på helt opp til 30 % effektivt. Så hva er det som lønner seg mest i forhold til å skylde penger til et kredittkortforetak?

Det lønner seg ikke å ha kredittkortgjeld


Det som faktisk er lønnsomt i forhold til kredittkortgjeld, er å forsøke å få til en refinansiering. Et forbrukslån uten sikkerhet kan benyttes som et refinansieringslån, hvor man oppnår en lavere rente enn hva man betaler til kortselskapet. Gjelder det flere kort kan besparelsen bli betraktelig, ettersom gebyrene og avgiftene også forsvinner for hvert enkelt og man kun betaler til ett selskap. Gjennomsnittsrenten på kredittkort er 26 % i Norge mot 17 % på forbrukslån, så det er lett å se hva som lønner seg.

Sammenlign lånevilkår på refinansiering her

I noen tilfeller kan det faktisk lønne seg å ha lån i stedet for penger i banken, men da snakker vi om lån med en rente som ligger i nærheten av boliglånsrenten. Inflasjonen sammen med rentefradraget gjør dette mer lukrativt i forhold til å måtte betale formueskatt. Når vi tar med prisstigningen på bolig, hvis det er boligkjøp som var formålet med lånet, vil det over tid være mye mer lønnsomt å faktisk ha gjeld.

Men tilbake til kredittkortgjeld på over 20 % rente, så vil den mest lønnsomme metoden være å enten betale ned så mye som mulig eller å refinansiere og samle gjelden inn til et billigere lån for å kutte rentenivået. Det er gratis å søke om et refinansieringslån og du kan risikere å spare en god del penger på å gjennomføre refinansieringen.

Annonse