Kategori:

Skatt og rentefradrag på kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld kan være ganske dyrt å betale ned på, så i de fleste tilfeller vil det være lønnsomt og forsøke å nedbetale denne gjelden så raskt som det lar seg gjøre. Med renter på langt over 25 % sier det seg kanskje selv at en omstrukturering av slike lån vil være å foretrekke, men selv dyre lån har noen små fordeler av og til. Når selvangivelsen skal leveres tas det nemlig hensyn til alle renteutgifter man har, og det gis også fradrag for gjelden på kredittkortet.

Rentefradraget veier ikke opp for gjelden


Men selv om du kan føre renteutgiftene fra kredittkortene inn i selvangivelsen og på den måten senke den totale skatteprosenten en liten smule, veier det ikke opp økonomisk i forhold til å heller skaffe seg et billigere lån til denne gjeldsposten, til det er rentene alt for høye i utgangspunktet. Derfor velge mange å se seg om etter et refinansieringslån til kredittkortgjelden, for å kunne senke utgiftene i forbindelse med lånet. Men alle monner drar, og når du skal levere selvangivelsen bør du derfor sjekke at rentene på kredittkortgjelden er ført inn i den forhåndsutfylte utgaven du mottar i posten. Rentefradraget på 28 % er jo ganske greit å få med seg, spesielt hvis man allerede har store utgifter.

Søk om en refinansiering av din gjeld her

Det du derimot bør forsøke å få til, er en total refinansiering av den gjelden du betaler inn til kredittkortselskapet ditt. Flere av de største bankene som i Norge tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, tilbyr også denne muligheten som gjør at man får sjansen til å kutte sine kostnader ganske betraktelig. Når forbrukslån uten sikkerhet har en nominell gjennomsnittsrente på rundt 15 %, sier det seg selv at det fort går å spare en del penger.

Refinansier lån og kredittkortgjeld hos Axo Finans - 65.000 o/5år, eff. rente 17,40%, etabl.geb. 950, totalt 94820. Annonse.

Dette refinansieringslånet fra Axo Finans kan grunnet sin attraktive rente anbefales, men et sommertilbud som gjelder fram til den 15. august 2013 er også ekstra gunstig. Søker du om et lån innen den tid slipper du å betale det vanlige etableringsgebyret på 950 kroner. For å spare etableringsomkostningene må du søke om lånet før den 15. august, og du må søke via linken over!

Annonse