Kategori:

Slik bruker du forbrukslån til å betale ned gjeld

Det er mange nordmenn som har mye gjeld som de ikke føler at de kan betale tilbake. Et lån blir dyrere jo lengre man har det, og de aller fleste når et punkt hvor gebyrene og renten overstiger det du har råd til å nedbetale hver eneste måned. Innen den tid bør du ha funnet en løsning på problemet.

Klikk her for å gratis søke om ett billigere lån

Hvis du noen gang har sett programmet Luksusfellen på TV3, så er gjeldskonsidolering og refinansiering nøkkelord når de skal hjelpe mennesker som har kommet skeivt ut med tanke på lån med høye renter. Og det er spesielt effektivt dersom du har lån hos mange forskjellige banker til ulik rente. Hvordan vil det være lurt å dekke over tidligere forbrukslån ved å søke om et nytt et?, lurer du kanskje på. Jeg tror jeg er nødt til å bruke et eksempel for å forklare det.

La oss si at Stian har tatt opp forbrukslån hos to forskjellige banker (bank X og Y) og sitter med kredittkortgjeld som han har opparbeidet seg i en tredje bank som vi kan kalle bank Z. Hver måned forrenter hvert lån seg, noe som gjør at inntekten hans ikke dekker over de faste kostnadene og avdragene på lånene.

For at Stian skal få betalt ned alle lånene er han nødt til å få ned rentene slik at avdragene ikke overgår inntekten hans. Den eneste måten å gjøre det på er å samle alle lånene inn til et lån hvor du får:
  • èn nedbetalingsplan hvor du er nødt til å kun ta høyde for én betaling pr måned til én bank. Enkelt å forholde seg til.
  • mye lavere effektiv rente.
  • et bedre forhold til banken enn hva tilfellet var før.

Et slikt forbrukslån som skisseres her kalles av mange banker for refinansieringslån. Men du skal vite at det ikke utelukkende er de bankene som reklamerer med ”billig refinansieringslån” som kan tilby det. Du står selv fritt til å velge hva du skal bruke forbrukslånet på, og om du har mange dyre lån fra før av vil det ikke være noen dum idé å bruke dem på å fjerne de gamle.

Mitt tips vil være å lete litt rundt på de forskjellige bankenes nettsider og se om de har noen spesielle betingelser for deg som søker refinansiering.  Jeg vet at enkelte av bankene for eksempel gir lavere rente om du kan bevise at du skal betale ned lån med forbrukslånet.

Annonse