Kategori:

Betaler du ut kredittkortet før forfall?

I dag bruker så og si alle i hele Norge et kredittkort til betaling, både på grunn av sikkerheten med å betale på kreditt, men også for enkelheten ved at utgiftene samles opp i en faktura hver måned. Men det viser seg at så mange som en av fire ikke betaler ut hele regningen som sendes ut fra kortselskapet i slutten av måneden. Tidligere var minstebeløpet alltid skrevet inn på fakturaen, men dette er nå forsvunnet for å gjøre det enklere for folk å se hvor mye penger de skal betale. Men selv om man kanskje nå har bedre fokus på hvor mye man har dratt kredittkortet for hver måned, så er det ikke flere enn før som betaler hele gjelden med en gang.

Se her på långivere som tilbyr å samle gjeld

Så hvorfor er det egentlig slik? Er det sånn at de fleste ikke bryr seg? Har man et kredittkort, er det vel for å ha tilgang til en ekstra reserve eller også ekstra goder? Men for mange så kan det virke som om de med viten og vilje lever på forskudd og rett og slett bruker penger de ikke har.

Hva er så løsningen? Hvis man betaler ned kredittkortet sitt hver måned, så er det selvfølgelig bare å fortsette som før. Her bør man ha sikret seg et kort som gjør at man også sparer noen kroner ved hjelp av enten cashback eller rabattavtaler. Dette er veldig enkle penger å ta med seg, og i dag har mange norske kredittkort denne muligheten for sine brukere. Man bør også sørge for at man har et kredittkort som ikke har noen dyr årsavgift, for det er egentlig en ganske unødvendig kostnad.

For dem som ikke betaler ut hele kredittkortet sitt ved forfall, er en refinansiering en ganske så forlokkende affære. Ved å opprette et lån uten sikkerhet som benyttes til å betale ut hele kredittkortgjelden, kan man spare en dl på de faste månedlige kostnadene. For at dette skal lønne seg økonomisk, bør den totale kredittkortgjelden være på minst 15.000 kroner, eller så går det hele litt opp i opp, ettersom det innberegnes et etableringsgebyr når man oppretter refinansieringslånet på i underkant av 1.000 kroner. Dette gebyret legges til i amorteringen, og er dermed ikke et beløp man skal ta opp av egen lomme. Horisonten for lånet bør også være på over 1 år for at dette skal lønne seg.

Kort fortalt så er kredittkortgjeld som oftest mye dyrere enn andre former for lån, og derfor lønner det seg å bli kvitt kredittkortgjelden så fort som mulig. Har man muligheten til å velge skal det alltid prioriteres å betale ned den dyreste gjelden først.

Annonse