Kategori:

Kredittkortgjeld gått til inkasso

Det er mange som sliter med kredittkortgjeld i dag, men enda verre er det hvis kredittgjelden har gått videre til inkasso. Det kan være dyrt å måtte dra på gjeld hvis du bare betaler ned litt hver måned, og egentlig aldri blir ferdig med regningene. Et kredittkort kan være kjekt å ha hvis man ikke havner bakpå, men gjør man det er det snakk om å ta de riktige stegene så fort som mulig.

Sammelign billigere långivere og unngå inkasso

Hvis du sliter med å betale ned kredittkortgjelden din bør du ganske så raskt vurdere å refinansiere gjelden. Dette vil si at du tar opp et nytt lån til lavere rente, betaler ut hele den samlede gjelden og får bedre vilkår og forholde deg til. Et lån som kan anbefales i denne sammenhengen er å søke hos Axo.no hvor du får tilsendt flere tilbud om refinansiering uten sikkerhet, som kan overta den gamle kredittkortgjelden din (Eff 13% 150.000 over 10år Kost112.573 Tot262.573,- merk at om du har inkassokrav nytter det desverre ikke å søke om en refinansiering hos Axo).

Har derimot kravene allerede gått videre til inkasso, er det vanskeligere å søke om en direkte refinansiering. Da bør du konsentrere deg om å få betalt ur kravet på en eller annen måte, ettersom et inkassokrav først forsvinner etter at det er ferdig betalt ut. Det finnes noen få selskaper som tilbyr lån til personer som har inkasso, men dette er et ganske så snevert marked, så du bør ikke regne med å få napp med det samme. Det som kreves av sikkerhet for å få innvilget et slikt lån, er sikkerhet i bolig, enten din egen eller en verdifull fritidsbolig, så her gjelder det å trå stødig. Man satser vel ikke huset for å få betalt ut kredittkortgjelden?
Men som sagt, hvis du har kredittkortgjeld som har gått til inkasso, er det på tide å ta noen ganske viktige grep. En saks og kortet ditt bør innebære det første og viktigste tipset, resten bør du nesten kunne regne ut selv, angående kredittkortet ditt i alle fall. Men så fort du er ovenpå økonomisk bør du vurdere å gå til anskaffelse av en billigere långiver, på grunn av at kredittkortgjeld ofte er en god del dyrere enn for eksempel lån uten sikkerhet.

Inkasso er ingenting som noen bør anbefale til andre, for å si det enkelt. Om det kommer fra kredittkort eller andre bruksområder spiller egentlig liten rolle, det er viktig å komme ut av saksa så raskt som mulig. Forsøk derfor å få lånt noen kroner til å betale ut kravet fra venner, familie eller bekjente så raskt som mulig. Klarer du å få innvilget et lån uten sikkerhet som kan benyttes til refinansiering med inkasso, er du flink til å søke hos riktig selskap. Men selv om det kan være vanskelig er det ikke helt umulig, så lykke til og forsøk og betale ut inkassoen så fort det går.

Annonse