Kategori:

Hjelp til kredittkortgjeld

Livet er uforutsigbart, også når det kommer til økonomi. Kanskje har man gjort noen feilvurderinger i forhold til hvor mye man har råd til å låne. Eller kanskje man har mistet jobben eller uventet fått flere store regninger. Da er det lurt å få hjelp til kredittkortgjelden så den ikke vokser deg over hodet. Få råd om hva du kan gjøre.

Se långivere som hjelper deg med billigere lån

Å få en høy kredittkortgjeld er svært vanlig. Kredittkortet dras enkelt i kassen på både dagligvarebutikker og andre butikker. Så får man en regning en gang i måneden og den kan plutselig være svært høy. Men man behøver ikke å betale det hele tilbake med engang. Banken tilbyr kundene å betale kun et minimumsbeløp på mellom 200 og 400 kr. Så kan man utsette resten av beløpet en måned til. Dessverre, så kommer det og renter på denne kreditten. Rentesatsen er ofte svært høy og derfor er veien kort til at man blir sittende med en høy kredittkortgjeld. Helst bør man unngå en slik gjeld, men når man først har havnet i den situasjonen er det et par ting man kan gjøre.

Kontakt banken

Banken som har gitt deg kredittkortet kan ofte tilby hjelp til nedbetaling av kredittkortgjeld. Det er i deres interesse å sikre at de får noe av pengene tilbake, selv om de kanskje må vente lenge på å få alt tilbakebetalt. Så ta en telefon til banken, ha med deg budsjett og annet. Så kan dere finne en betalingsplan som fungerer for begge. Mange vil ha muligheten til å få lagt inn kredittkortgjelden i et vanlig boliglån. Dette er billigere i forhold til renter og ikke minst, det er bedre lånevilkår.

Refinansier gjelda

Et av de mest vanlige alternativene når man har høy gjeld fra kredittkort, er å ta opp et lån til refinansiering. Du finner en rekke sikre tilbydere av forbrukslån som er ment for dette. Rentebetingelsene er ofte betydelig lavere enn hva som gjelder for kredittkort, samt oversikten blir mye bedre. Man bør være disiplinert og sørge for at refinansieringen går til å dekke gjelda, ikke til nye sydenturer eller klær. Da baller det hele bare på seg, og forverrer situasjonen. Det kan lønne seg å sammenligne forskjellige tilbydere av refinansiering, og deretter velge det beste tilbudet. Husk at slike søknader er uforpliktende, og du står fritt til å søke fra flere.

Annonse