Kategori:

Hvordan håndtere kredittkortgjeld?

Noe av det værste med å ha kredittkortgjeld, er hvis du ikke helt vet hvordan du skal håndtere den. Mange opplever at de betaler litt på regningen hver måned, men enda så vokser den totale kredittkortgjelden, og dette er så klart ikke noen veldig godd følelse å kjenne på.

Billigere rente for din gjeld? Klikk her

Så hvordan bør du helst håndtere kredittkortgjelden, for å få den til å forsvinne for godt? Her kommer noen viktige punkter du bør lese og følge hvis du ønsker å bli gjeldfri så raskt som mulig.

1. Refinansiering
For å blitt kredittkortgjelden er noe av det viktigste å senke utgiftene dine hver måned. En refinansiering betyr at du skaffer deg en ny långiver med lavere rente, som tar over den totale gjelden. Dette er gjerne en långiver som tilbyr lån uten sikkerhet, hvor du søker om så mye penger du har behov for, sjekker vilkårene og rentebetingelsene du får tilbud om, og hvis det blir billigere enn å beholde kredittkortet, så skifter du långiver med en gang. Det vil stort sett nesten alltid lønne seg å refinansiere gjeld, så dette bør du ta tak i med det samme.

2. Klipp kredittkortene
Dette høres kanskje drastisk ut, men hvis du sliter med kredittkortgjeld, så skal du selvsagt ikke ha kredittkort før du har fått kontroll på gjelden. For mange er dette vanskelig å gjennomføre, for det kan føles som man mister en ekstra sikkerhet, men det er bare å hente saksen å gjøre det nå. Ta en pause i lesingen og gå å gjør det!

3. Lag månedsbudsjett
Når du har fått en refinansiering og har kastet ditt nyklipte kredittkort i søpla, gjelder det å finne tilbake til en kontroll over din egen økonomi. En smart måte å gjøre dette på er å sette opp et budsjett over alle inntekter og utgifter som du har hver måned. Dette høres kanskje litt kjedelig ut, men er utrolig smart med tanke på å skaffe seg kontroll over hva som koster penger, og hva som enkelt kan kuttes ned på.

4. Kutt unødvendige utgifter
Når du har fått deg kontroll over hvilke kostnader du har hvar måned, er det på tide å kutte ned på de kostandene du har som egentlig er unødvendige. Du behøver kanskje ikke alle tv-kanalene hjemme, kanskje kan du se deg om etter et nytt og billigere mobilabonnement, og faste utgifter som boliglån,  forsikring, strømleverandør og alle andre slike utgifter bør du se over og helst bytte til et billigere selskap. Alt for mange betaler for mye for slike ting, og det tar ikke mange minuttene å bytte selskap.

Klarer du å gjennomføre alle disse punktene, er du på god vei til å bli gjeldfri. Det er veldig fornuftig å begynne med å søke en refinansiering allerede i dag, for du ønsker ikke å få betalingsanmerkninger eller at gjelden går til inkasso som du kan lese mer om her. Inkasso eller en anmerkning er mye vanskeligere å bli kvitt enn du kanskje tror, så ta tak i dag så skal du se at det er mulig å håndtere kredittkortgjelden din.

Et siste tips er å forsøke å se deg selv utenfra, på en slik måte at hvis du bestiller mye pizza for eksempel, i stedet for å lage mat selv så forsvinner det jo mye penger. Slike ting kan være vanskelig å se selv, men tenk at det er noen andre som vurderer forbruket ditt. Hjemmelaget mat er tross alt som regel både billigere og sunnere, så en win-win hvis du kommer dit. Uansett, lykke til med å bli kvitt gjelden, du klarer det hvis du vil!

Annonse