Kategori:

Høy rente på kredittkortgjeld

En av grunnene til at det er vanskelig å bli kvitt kredittkortgjeld, er at renten på kredittkort er såpass høy, og at hvis man bare bare betaler litt hver måned så risikerer man at gjelden vokser. Ganske utrolig når man tenker over det, du betaler tilbake på gjelden hver måned, men i sluttenden så øker gjelden. Hvis du for eksempel betaler minstebeløpet, så blir dette fort en gjeldsspiral det er nesten umulig å komme seg ut av.

Det er viktig å være klar over at det som regel er meget høy rente på kredittkort, gjerne over 25 % noe som tilsvarer en fjerdedel av de pengene du har brukt. La oss si at du skylder 20.000 kroner. 25 % i rente blir jo for enkelhets skyld 5.000 kroner, selv om dette er over ett år. Minstebeløpet du må betale er som regel på 3 % eller minimum 400 kroner, så la oss si at du betaler inn 3 % av det beløpet du skylder. Husk på at rentekostnaden tilsvarer ca. 420 kroner hver måned. Så du betaler inn 3 %, som er 600 kroner, hvor 420 er renter og 180 kroner er avdrag. Etter denne måneden er din totale gjeld i stedet for 20.000 kroner nå blitt 19.820 kroner.

Men det betyr jo ikke at gjelden vokser som det ble nevnt over tenker du kanskje? Nei, men problemet er at om du følger denne planen, så tar det 111 måneder å bli gjeldfri. Det vil si litt over 9 år for en gjeld på 20.000 kroner hvor du har betalt 20.000 kroner i avdrag og 46.000 kroner i renter. Det er altså et kredittkort med 25 % i rente, hvor du egentlig har betalt over 250 % i rente, fordi du hele tiden velger å betale det minste beløpet. Men, so far so good tenker du kanskje. Dette er man kanskje klar over, fordi man velger å betale så lite som mulig under tiden. Men så kommer den største kostnaden.

Dette er et kredittkort som du har brukt 20.000 kroner på i en måned, og eksempelet er jo satt opp på at du skal betale ned denne gjelden over en viss tid. Men, tror du på at dette kredittkortet blir liggende helt urørt i de 9 årene som gjelden skal betales tilbake? Det skal ikke mer til enn at du handler for noen hundre kroner ekstra i måneden, før hele dette regnestykket går til skogs og gjelden faktisk øker i stedet for å bli mindre.


Sammenlign långivere som tilbyr refinansiering her

De fleste bruker nemlig kredittkortet sitt hver måned, og dette gjør at hvis man ikke enten har stålkontroll og betaler tilbake hele beløpet hver gang, eller skaffer en billigere refinansiering, så blir dette fort et mye dyrere lån enn hva man egentlig hadde tenkt seg. Et samlingslån via en refinansiering skaffer de fleste en lavere rente på gjelden. Via et forbrukslån vil man som regel få tilbud om en rente på mellom 8 og 20 %, avhengig av økonomi og en rekke andre faktorer, og det er nesten uten unntak en lavere rente enn hva kredittkortet ditt har.

Fordi det ikke koster noenting å sende inn en lånesøknad om refinansiering av kredittkortgjeld, er dette en meget fornuftig måte å se om du kan få en lavere og billigere rente. Det er jo egentlig penger ut av vinduet å betale for dyrt, for noe man kan få billigere.

Mrk. prosentutregningen i eksempelet er ikke helt eksakt korrekt, men viser ganske greit frem poenget om hvor høy rente kredittkortgjeld faktisk har.

Annonse