Kategori:

Innfri kredittkortgjeld med lån uten sikkerhet

Du tenker kanskje at det å skulle innfri kredittkortgjeld med et nytt lån ikke er noen lønnsom affære, men da tar du faktisk grundig feil. Det er faktisk mye penger å spare på å gjennomføre en refinansiering, noe som betyr at du tar opp ett forbrukslån på hele beløpet du skylder til kredittkortene dine, og innfrir den totale gjelden med disse pengene. Når dette er gjort har du i stedet en långiver å forholde deg til, og sansynligvis en billigere rente å betjene.


Klikk her for å finne en oversikt over billigere lån

Det har seg slik at det nesten uten unntak er høyere rente på et kredittkort enn hva som er tilfellet på et lån uten sikkerhet, og det er rentesatsen som bestemmer om du har et dyrt eller billigere lån å betjene. Kredittkort i Norge har som regel en rente som ligger i overkant av 25 % i effektiv rente, over 90 % av kredittkortene på markedet har en slik rente, og når en rente på forbrukslån ligger i gjennomsnitt på rundt 17 %, sier det seg selv at det vil lønne seg å bytte långiver.

Forbrukslån kan også ha en både lavere å høyere rente, og denne fastsettes indivivuelt for hver søker, basert på en kredittsjekk som foretas av din økonomi. Det er mulig å oppnå renter helt nede i 7 %, men den kan også øke til over 20, så du er nødt til å sende inn en søknad for å få et tilbud, før du kan regne ut hvor mye penger det er å spare på å refinansiere. Men heldigvis er det gratis å sende inn lånesøknader online i Norge, så du har ingenting å tape på å prøve deg på dette.

Et smart tips er å sende inn lånesøknader til så mange forskjellige banker som mulig, for det kan skille noe på tilbudene du får tilbake fra de ulike bankene. Hvis din kredittkortgjeld er ganske betydelig, vil noen små prosenter utgjøre ganske mye penger for deg hver måned, og den største grunnen til at du sikkert ønsker å innfri gjelden, er at den i utgangspunktet er ganske dyr å betale på. Bruk derfor litt ekstra tid på å skaffe deg et så billigt alternativ som mulig. Med en kredittkortgjeld på mer enn 100.000 kroner, er det ikke uvanlig å kunne spare fra 2.000 kroner og oppover per måned. Ganske greie penger å ta med seg ikke sant?

Det spiller ingen rolle om du betaler ned på bare ett enkelt kredittkort, eller om du har flere som du betaler ned på. Du kan allerede nå begynne å spare penger rentemessig, og har du i tillegg noen andre dyre smålån, kan du samle all denne gjelden til et lån uten sikkerhet med en billigere rente. Da vil du også spare penger på alle termingebyr som tilkommer hver måned, samt at du fra nå av slipper mange forskjellige forfallsdatoer, noe som faktisk kan føre til dyre forglemmelser. Med kun en fast dato hver måned, vil det være mye lettere å holde oversikten over innbetalingen.

Sammenlign lån uten sikkerhet som tilbyr refinansiering av gjeld

Ettersom lån uten sikkerhet kan benyttes til det du ønsker, har denne typen av lån i de siste årene blitt benyttet mer og mer til å refinansiere kredittkortgjeld. Det dukker derfor opp nye utlånere hele tiden som spesialiserer seg på å ta seg av gjeld som skal refinansieres. Disse nye bankene opererer stort sett online, og frister med meget konkurransemessige vilkår. Ta en kikk i oversikten over her, for å se de mest anbefalte utlånerene på markedet, som samler dyre lån og kreditter til billigere finansieringer.

Annonse